200 TL üzeri kargo bedava

Tarifler

MALZEMELER:

· 100 ml ZenOlive zeytinyağı

· 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu

· 230 gram un

· 100 gram esmer şeker

· 50 gram beyaz şeker

· 1 yumurta + 1 yumurta sarısı

· 120 gram çikolata

· 1 tutam tuz

TARİF:

Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın.

Zeytinyağı, esmer ve beyaz şeker ve yumurtaları, karışım renk değiştirinceye dek mikserde ya da elde 1-2 dk kuvvetlice çırpın.

Islak karışımı, kuru karışım ile birbirine geçinceye dek karıştırın. İrice doğranmış çikolataları da ekleyip homojen bir hamur elde edin. Hamuru 20-30 dk buzdolabında dinlendirin.

Hamurdan, kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yassılaştırın. Aralıklı şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirin. (Daha çok renklenmeleri için, pişmenin son 1-2 dakikasında üst ızgarayı da açabilirsiniz.)

Fırından çıkarınca kabarıklıklarının inmesi için üstüne bardağın tersiyle hafifçe bastırın. Tepside 10-15 dk dinlendirip soğutma teline aktarın.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: