· 100 ml ZenOlive zeytinyağı
· 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
· 230 gram un
· 100 gram esmer şeker
· 50 gram beyaz şeker
· 1 yumurta + 1 yumurta sarısı
· 120 gram çikolata
· 1 tutam tuz
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırıp kenara alın.
Zeytinyağı, esmer ve beyaz şeker ve yumurtaları, karışım renk değiştirinceye dek mikserde ya da elde 1-2 dk kuvvetlice çırpın.
Islak karışımı, kuru karışım ile birbirine geçinceye dek karıştırın. İrice doğranmış çikolataları da ekleyip homojen bir hamur elde edin. Hamuru 20-30 dk buzdolabında dinlendirin.
Hamurdan, kabuklu ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlayın ve yassılaştırın. Aralıklı şekilde pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden 180°C’ye ısıtılmış fırında 10-12 dk pişirin. (Daha çok renklenmeleri için, pişmenin son 1-2 dakikasında üst ızgarayı da açabilirsiniz.)
Fırından çıkarınca kabarıklıklarının inmesi için üstüne bardağın tersiyle hafifçe bastırın. Tepside 10-15 dk dinlendirip soğutma teline aktarın.
Please share your location to continue.
Check our help guide for more info.