200 TL üzeri kargo bedava

Tarifler

eytinyağlı sarımsaklı Spagetti

MALZEMELER:

· ½ su bardağı ZenOlive Zeytinyağı

· 450-500 gr spagetti

· 6-8 diş sarımsak

· 1-2 tutam pul biber

· 1-2 avuç doğranmış maydanoz

TARİF:

Spagettiyi tuzlu, bol kaynar suda pişirin. Bu sırada sarımsakları ince dilimleyin (2-4 mm). (Çok ince, kağıt gibi dilimlerseniz, çok çabuk yanarlar.)

Makarnanın pişmesinin bitmesine yaklaşık 3 dk kala, çok geniş olmayan bir tencere veya derin tavada, orta ateşte yağı ısıtın. Sarımsak ve pul biberi ekleyin. Kısık-orta ateşte, sarımsak hafif altın rengi alıncaya dek pişirin. Sarımsağın yanmaması çok önemli, gerekirse ateşten çekin.

Makarna pişince, suyun içerisinden maşa ile alıp, çok süzdürmeden, hafif sulu şekilde ekleyin. Gerekirse biraz daha pişirme suyu ekleyin ve kısık ateşte hafifçe, çok kısa süre soteleyin (maksimum 1-2 dk).

Ateşten alıp maydanozları ekleyin. Dilerseniz bu aşamada parmesan veya tuz ekleyebilirsiniz. Farklı bir aroma için, azıcık limon suyu ve limon kabuğu rendesi ile deneyebilirsiniz.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: