200 TL üzeri kargo bedava

Tarifler

eytin ezmesi

MALZEMELER:

· 300-500 g dilediğiniz bir çeşit  zeytin (veya karışık)

· ¼- ½ sb Zen Olive zeytinyağı

· 1-2 tk baharat, damak tadına göre (örn. Kekik, kimyon, çemen otu, pul biber vs)

TARİF:

Zeytin ezmenizi sade hazırlayabilir veya dilediğiniz baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Kuru baharatlar dışında taze otlar, limon suyu, sarımsak, kuru domates ya da umami eklemek için minik bir ançüez parçası ekleyebilirsiniz. Ancak unutmayın, taze ot gibi ürünlerin saklama süreleri kısa olduğu için bu durum zeytin ezmesine de yansır.

Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri mutfak robotu veya blenderda parçalayın. Azar azar zeytinyağı ekleyerek, parçalayarak karıştırmaya devam edin. Zeytinlerin yağlılık oranına ve istediğiniz kıvama göre, eklemeniz gereken yağ miktarı değişecektir. Baharatları ekleyin ve dilediğiniz kıvama gelinceye karıştırın. Buzdolabında muhafaza edin.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: