· 500 gram un
· 3 tatlı kaşığı instant kuru hamur mayası
· 2 tatlı kaşığı tuz
· 80 ml ZenOlive zeytinyağı
· 320 ml su, oda sıcaklığında
· 2 – 3 dal taze biberiye yaprağı
·2 – 3 tutam deniz tuzu
Geniş bir kaseyi Zen Olive zeytinyağı ile yağlayın.
Mayayı eriyinceye kadar su ile karıştırın. Un, 2 tatlı kaşığı tuz ve 80 ml zeytinyağını ekleyip yaklaşık 5 dakika boyunca hamuru yoğurun. Hamuru, içinde zeytinyağı bulunan kâseye aktarın ve zeytinyağı ile yağlayın. Kâsenin üzerini streç film ile kapatın ve ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın.
Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tepsiye aktarın ve yayın. Üzerini streç film ile kapatıp, ılık bir yerde 1 saat mayalanmaya bırakın. Mayalanmanın bitmesine yaklaşık yarım saat kala fırını, alt-üst ızgarası açık şekilde 220°C'de ısıtmaya başlayın.
Mayalanmış hamurun üzerine 2 yemek kaşığı yağ dökün ve avuç içlerinizle yayın. Parmak uçlarınızla hamurun üzerine gelişigüzel bastırarak oyuklar oluşturun. Biberiye ve deniz tuzunu hamurun üzerine serpiştirin. Önceden 220°C'ye ısıttığınız fırında, 15-20 dakika pişirin . Fırından çıkan ekmeğin üzerine ve kenarlarına soğumasını beklemeden 2-3 yk zeytinyağını fırça yardımıyla sürün ekmeği soğutma teline aktarın. Ekmeği oda sıcaklığında istediğiniz ısıya gelene kadar dinlendirin ve sıcak ya da soğuk servis edin.
Please share your location to continue.
Check our help guide for more info.