200 TL üzeri kargo bedava

Tarifler

arımsak Konfi

MALZEMELER:

· 3-4 baş sarımsak

· 2 su bardağı ZenOlive Zeytinyağı

· 1-2 dal biberiye veya kekik

· 1-2 adet defne yaprağı

TARİF:

Fırını 120°C’ye ısıtın.

Sarımsak dişlerini birbirinden ayırın ama soymayın.

Küçük bir fırın kabına koyduğunuz sarımsak dişlerinin üzerini kaplayacak kadar zeytinyağı ekleyin. (Bu aşamada dilerseniz defne yaprağı, kekik, biberiye gibi taze otlar da ekleyebilirsiniz.) Fırın kabının üstünü kapatın.

Önceden ısıtılmış fırında, 60-75 dakika, sarımsaklar yumuşayıncaya dek pişirin. Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra, kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edin.

Zeytinyağı buzdolabında donacaktır. Kullanmadan önce oda sıcaklığına getirin veya kullanacağınız kadarını kısa süre ısıtın.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: