200 TL üzeri kargo bedava

Tarifler

arine soğan

MALZEMELER:

· 1 küçük kırmızı soğan

· 1 su bardağı Zen Olive zeytinyağı

· 1 yemek kaşığı kırmızı şarap sirkesi

· 1 tatlı kaşığı kuru kekik

· 1 çay kaşığı balzamik sirke

TARİF:

Soğanları yaklaşık 0.5 cm kalınlığında dilimleyin.

Diğer malzemeleri bir kapta, herşeyin birbirine geçmesi için karıştırın. Soğanları küçük bir kaseye aktarın ve üzerlerine marinasyonu dökün. Soğanlar yağın altında kalmalıdır. Dışarı çıkan parçalar varsa yağın içine ittirin ancak çok karıştırmamaya özen gösterin. 12 saat oda sıcaklığında marine edin ve dilediğiniz gibi servis edin.

2 güne kadar zeytinyağı içinde, oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Marinasyona tuz eklerseniz, saklama süresini 1-2 gün uzatabilirsiniz. Tarifin iki katını yapmak isterseniz, iki ayrı kasede yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız. Marinasyon az miktarda soğan ile daha iyi işliyor.

Marine soğanları salatalara veya sandviçlere ekleyebilirsiniz. Izgara et veya sebze yemeklerinde eşlikçi olarak kullanabilirsiniz. Taco veya bowl tariflerinize ekleyebilirsiniz.

Marinasyondan kalan yağ ile salata sosları hazırlayabilir ya da mayonez, aioli gibi soslar yaparken kullanabilirsiniz. Et, balık veya sebzeleri marine edebilirsiniz.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: