200 TL üzeri kargo bedava

Tarifler

azpacho

MALZEMELER: (4-6 kişilik)

· ¼-½ su bardağı Zen Olive zeytinyağı

·  1 kg olgun domates, çekirdekleri çıkarılmış

·  1 küçük salatalık

·  1 orta boy yeşil dolmalık biber

· ½ küçük kırmızı veya beyaz soğan

· 1 diş sarımsak

· 2 çay kaşığı sherry sirkesi

· 1 çay kaşığı tuz

· birkaç tutam yeni öğütülmüş karabiber

· 1 dilim ekmek (sertse ıslatılmış)

TARİF:

Bütün malzemeleri, tamamıyla ezilip birbirine geçinceye dek blenderdan geçirin. Daha rahat karıştırmak için ekmek dışında bütün malzemeleri blenderdan geçirdikten sonra, ekmek dilimini ekleyip karışımın içinde 10 dk yumuşamaya bırakın. Ardından pürüzsüz hale getirebilirsiniz. Dilerseniz az tanecikli de bırakabilirsiniz. En az 3-4 saat buzdolabında soğutup servis edin.

Acı isterseniz meksika biberi ekleyebilir, daha yumuşak lezzet için yeşil yerine kapya biber ile deneyebilirsiniz. Dilediğiniz baharatlarla aromalandırabilirsiniz. Ekmek kullanmadan da yapabilirsiniz.

Sirkeyi damak tadınıza göre değiştirebilir, yerine limon ya da portakal ile deneyebilirsiniz.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: