Free cargo over 20 $

Recipes

ebze Salatası

MALZEMELER:

· ¼ su bardağı ZenOlive Zeytinyağı

· 8 adet kuşkonmaz

· 5 adet çeri domates

· 2 adet enginar

· 1 adet kırmızı soğan

· 4-5 diş sarımsak

· 4-5 dilim limon

· tuz, karabiber

TARİF:

Fırını, alt-üst ızgarası açık şekilde, 200°C’ye ısıtın.

Enginarları 8-10 eşit parçaya bölün, kuşkonmazlar kalınsa boydan ikiye kesin. Kırmızı soğanı ince dilimleyin.

Kuşkonmaz, domates, enginar, soğan, sarımsak ve limon dilimlerini zeytinyağı ile kaplanacak şekilde karıştırın.

Sebzeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yayıp tuz ve karabiber serpin.

Önceden ısıtılmış fırında, 15-20 dk pişirin. Dilediğiniz yeşillikler eşliğinde servis edin.

Şef Zeynep Ağaoğulları'nın tarifi ile..

DİĞER TARİFLER: