
TARİF:
Yağı ısıtarak da ısıtmadan da infüze edebilirsiniz. Ancak ısıtırsanız, aromaların yayılması çabuklaşır ve artar. Yağı tencerede maksimum 80-100°C’lerde ısıttıktan sonra malzemelerle birleştirmeniz yeterli.
Biberiye veya taze kekik gibi otlarla tatlandıracaksanız, otları kullanmadan önce yıkayın ve iyice kurulayın.
Küflenmeyi önlemek için kullandığınız aromatiklerin her tarafını kaplayacak kadar yağ ekleyin. Yağınızın lezzetini kontrol edin ve aroması yeterli geldiğinde aromatikleri çıkarın.
Yeşil Zeytinyağı için maydanozları bol kaynar suya sokun ve 20-30 saniye, hafifçe yumuşayıncaya dek kaynatın. Hemen süzün ve buzlu suya koyun. Böylece pişmeleri durur ve renklerini korurlar. Soğuduklarında süzün ve bir bezin arasında iyice sularını sıkın. Zeytinyağı ile 1-2 dk blenderdan geçirin. 15-20 dk dinlendirin ve tülbentten süzdürün. Yeşil yağı buzdolabında muhafaza edin. Maydanoz yerine başka otlarla da tarifi deneyebilirsiniz.